Studio Theolin
A design studio specialising in events and experiences promoting human interaction and serendipitous moments.
alla11.jpg

blog

New partnership, new project

We're super excited to not only announce a new collaborator and partner, the starlet Thea Tyvi, but also the project we've been busy planning the last few weeks. 

We've opened a unique memory bank leading up to a Jubilee Week this autumn celebrating Berghs School of Communication's 75th anniversary. #Berghs75Our partner


Thea Tyvi is a Content Strategist, Production Manager and Web Editor working hard on making the internet a better place – and together we are the project/production manager team bringing this crowd-sourcing project to life.

www.tyvi.se


Berghs fyller 75 och öppnar unik minnesbank


I år bjuder Berghs in till ett firande av stora mått! I vår och sommar delar vi med oss, och tar del av historien om Berghs. I slutet av oktober öppnar vi portarna för en jubileumsvecka då vi tittar tillbaka, spanar på samtiden och blickar in i framtidens kommunikationsvärld. Välkomna att delta i #Berghs75.

2016 är året då det gått 75 år sedan Gösta och Irma Bergh startade Reklamtekniska skolan i Stockholm. Snart därefter beviljar Sveriges kung skolan stadsbidrag och Berghs Reklamskola hade sett dagens ljus. 1977 byter skolan namn till RMI-Berghs genom en sammanslagning med AB Reklam och Marketinginstitutet RMI. Skolan, som huserat på Riddargatan i Stockholm, flyttar in i Münchenbryggeriet men växer år 1988 ur sina lokaler och beger sig till den adress som fortfarande är skolans hemvist: Sveavägen 34, vid Hötorget i Stockholm. År 2000 byter skolan namn till Berghs School of Communication.

Allt det här är historia. Historien skapas varje dag, och har så gjort i 75 år. Berghs har utbildat tusentals av de kommunikatörer som idag är verksamma och var och en har satt sina tydliga spår inom områden som reklam, kommunikation, design, underhållning och konst.

Men hur såg Berghs ut 1941, hur ser det ut idag, och hur kan det se ut 2091? Vilka är vi som har varit del av Berghs historia? Det vill vi att alla ska få veta. Tillsammans har vi massor att dela, berätta och avslöja. Men vad? Och hur?

Vi börjar resan mot jubileumsveckan i slutet av oktober med att lansera en öppen #Berghs75-grupp på Facebook. Där vill vi höra just er erfarenhet från Berghs genom tiderna. Hur har Berghs varit, är, eller kommer att bli del av era liv? Vi vill ta del av era galna historier, fakta och statistik. Vi vill veta vad ni har kvar i era liv idag som skapats under er tid på Berghs? Vilka är era Berghs-bästisar? Vad gör de nu? Vad är typiskt Berghs? Vad var det sjukaste ni fick göra under er tid på Berghs? Vem och vad saknar du mest? Hur såg Berghs ut på er tid? Människorna, profilen, lokalen, kampanjerna. Vilket arbete har gjort mest skillnad?

Självklart kommer vi också att dela. Fram till jubileumsveckan kommer vi på Berghs posta sällan skådade inblickar i våra arkiv. Det vi känner extra stolthet över, framgångar, motgångar och det oväntade. Vårt mål är att se till att allt och alla får plats i vårt firande, så vi ser verkligen fram emot vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Ta del av historien och hjälp oss skapa #Berghs75! Följ denna Facebook-grupp och #berghs75 på Twitter och Instagram.