Studio Theolin
A design studio specialising in events and experiences promoting human interaction and serendipitous moments.
alla11.jpg

blog

Visuellt 2017 – Winners

Visuelt 2017

Opener for the 2017 Visuelt Awards in Oslo, Norway.
By
D'TOX and Bureau Bruneau 


The Winners with Judges Comments (in Swedish/Norwegian)

Juryens kommentar
En fantastisk interaktiv opplevelse, med flott bruk av kinetiske sensorer og teknisk ekspertise. Bare størrelsen på denne installasjonen er verdt en applaus, i tillegg til den oppslukende opplevelsen man sitter igjen med som bruker.

kygolife.com

Juryens kommentar
Et utmerket eksempel på hvordan fusjonen av design, musikk og mote har skapt en innovativ plattform for fans. Uvanlig og minneverdig historiefortelling — og på samme tid godt utformet og fullt av innhold.

dansenshus.com

Juryens kommentar
Her har man truffet godt. Nettsiden er enkel og oversiktlig samtidig som den har en tydelig personlighet. Gjennomarbeidet løsning, med fine detaljer hvor til og med billettbestillingen føles som en naturlig del av helheten.

askanalytics.com

Juryens kommentar
Med enkle grep klarer prosjektet å heve et i utgangspunktet komplekst og ofte kjedelig tema. Bruk av et tydelig visuelt hierarki forenkler og forfiner. Juryen liker at man har klart å gjøre dataanalyse håndfast og forståelig for brukeren. Dette verktøyet hever dermed verdien på tallmaterialet.

Juryens kommentar
Prosjektet er en gjennomtenkt og tilgjengelig datavisualisering med eget visuelt språk. Hver infografikk har et konsept og en tanke bak som sammen bygger en helhet. Plutselig skjønte vi mer fotball. Sammen med redaksjonelt innhold skaper elementene en fin, pedagogisk historiefortelling.

yokoland.com

Juryens kommentar
Deilig og kryptisk. Veldig leken! Godt at noen tør framstille seg selv på en måte som man enten elsker eller hater. I stedet for å prøve å bli likt av alle, retter Yokoland seg godt mot kundene vi tror de ønsker seg. Designerdop med umiddelbare sterke reaksjoner.

syriastories.blimed.no

Juryens kommentar
En ærlig kampanje som når ut til et mangfoldig publikum. Flott bruk av media — sterk, enkel og informativ. Enkelt å navigere på siden, til tross for tungtveiende kontekst. Valget av kanal føles personlig og gir brukeren en privat opplevelse av den ubesudlede sannheten. Grensesnittet føles sømløst og etterlater betrakteren uforstyrret.


The Judges

Jenny Theolin - Juryleder / Hyper Island (www.hyperisland.com)
Silja Langebraaten / Bakken & Bæck (www.bakkenbaeck.no)
Hanna Petrine Munkeby / Frilans (www.loobydesign.com)
Randi Larsen / Studio Larsen (www.studiolarsen.no)
Lucas Cueni / Schibsted (www.schibsted.com)
 

Jenny TheolinComment